утоваривач
Marijana Rosić
Psiholog - psihoterapeut

Marijana Rosić

Diplomirala je na  Odseku za psihologiju, Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, na kom je završila i diplomske akademske-master studije. Završila je četvorogodišnju edukaciju iz Sistemske porodične psihoterapije. Edukovana je i iz Shema terapije i trenutno je u procesu sticanja zvanja Shema terapeuta. Takođe, u svom radu kombinuje i znanja iz  Telesne psihoterapije, Dijalektičko-bihejvioralne terapije (DBT) i Racionalno emotivno bihejvioralne terapije (REBT). Od 2014. godine je nosilac Nacionalnog sertifikata za psihoterapiju.

15 godina pruža psihološko-psihoterapeutsku pomoć i podršku adolescentima i odraslima kroz individualne seanse, kao i parovima i porodicama kroz partnersku i porodičnu psihoterapiju. Takođe, ima iskustvo u psihološkoj proceni i u radu sa klijentima kroz iskustveno-edukativne grupe.

Radno iskustvo, izuzev kroz privatnu praksu, sticala je angažovanjem u različitim ustanovama. Neke od njih su Klinički centar Vojvodine (Odeljenje za bolesti zavisnosti), Srednjoškolski dom, ustanove namenjene predškolskom i srednjoškolskom obrazovanju, NIS a.d. Novi Sad (Sektor za trening i razvoj). Učestvovala je u osmišljavanju i realizaciji više projekata namenjenih psihološkom osnaživanju i edukovanju mladih i odraslih, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Završila je obuku za vođenje radionica i treninga i obuku za regrutaciju i selekciju kadrova.

Ima višegodišnje iskustvo u osmišljavanju, a kroz ulogu edukatora i u realizovanju brojnih programa – radionica, edukacija i treninga,  namenjenih adolescentima i odraslima. Takođe, za potrebe različitih organizacija učestvovala je u procesu regrutacije i selekcije kadrova.

Voli svoj posao jer veruje da kroz psihoterapeutski proces svaka osoba može da osvesti svoje snage i potencijal i da nauči kako da se lakše nosi sa životnim teškoćama, koje uzrokuju patnju. Svesna je važnosti terapijskog odnosa i koliko je poželjno da on bude topao, podržavajući i negujući jer kroz njega učimo, razvijamo se i dobijamo validaciju, neki od nas po prvi put.  Prepoznavanjem važnih psiholoških potreba kao što su sigurnost i zaštita, ljubav nega i pažnja, prihvatanje, empatija, konekcija, osobi postaje jasnije šta je ono što često nedostaje, kako bi mogla da bude ispunjenija i zadovoljnija. Smatra da su psihološke teškoće i izazovi neizostavan segment života i da, uz sticanje adekvatnih veština i tehnika za njihovo savladavanje, mogu da doprinesu napretku i razvoju pojedinca. U svom radu sa klijentima prepoznaje koliko se često prošlost upliće u sadašnjost, te se  pored rešavanja aktuelnih teškoća fokusira i na osvešćivanje uzroka nastanka istih, najčešće u periodu detinjstva i adolescencije. Jer, važno je razrešiti i zaceliti rane iz prošlosti, kako bi nam bilo lakše u sadašnjosti.  

 

Kontakt podaci:
063 81 78 952
psihoterapeut.marijana.rosic@gmail.com